Daň za podiely pri spoločnej nehnuteľnosti - Bubeníková, Irena
Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov ustanovuje, že nehnuteľnosťami sú pozemky a stavby spojené so zemou pevným základom. Na účely zákona č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v z. n. p. sa za nehnuteľnosti okrem pozemkov a stavieb považujú aj byty a nebytové priestory, ktoré sa zdaňujú daňou z nehnuteľností.