Istanbulský dohovor ako nástroj eliminácie násilia páchaného na ženách - Magurová, Zuzana
Dohovor Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu a o boji proti nemu - Istanbulský dohovor - sa vzťahuje na všetky oblasti, ktoré môžu ovplyvniť elimináciu násilia páchaného na ženách a pomôcť jeho obetiam. SR bola jedným z prvých štátov, ktoré podpísali Istanbulský dohovor, napriek tomu u nás stále nieje dohorov ratifikovaný. Pozitívne stránky Istanbulského dohovoru.