Portfolio Performance Measurement Using Differential Evolution - Pekár, Juraj, 1972-
Techniky merania výkonnosti porfólia. Sharpov pomer, Treynorov pomer, Jensenova alfa, informačný pomer, Sortinov pomer, Omega funkcia, a Sharpov Omega pomer, za účelom determinácie alokácie zdrojv. Alternatívny prístup na základe váh majetku v majetkovom portfóliu nelineárnou meracou technikou: Sortino pomerom a Omega funkciou. Experiment s majetkom v DOW Average.