EU Post-enlargement Migration and the Great Recession: Lessons and Policy Implications - Kahanec, Martin, 1977-
Jednotný trh a mobilitu pracovníkov môžme označiť za najväčšie úspechy Európanov v novodobej histórii. Výsledkom tohto úsilia je integrácia a rozšírenie Európskej únie. Vzájomné porozumenie, spolupráca a dôvera medzi európskymi národmi – sociálne, politické, kultúrne a ekonomické výhody.