Usnadňování obchodu v liberalizaci mezinárodního obchodu a Evropská unie - Štěrbová, Ludmila
Uľahčovanie obchodu (Trade facilitation). Táto téma sa dostalo do agendy súčasného negociačného kola, ktoré bolo pod názvom Doha Development Agenda otvorné v r. 2001, a zostalo v ňom aj po vylúčení niektorých tém z rokovaní v r. 2004. Jedná sa o harmonizáciu a zjednodušenie procedúr sprevádzajúcich obchodné operácie.