Poloha bytu a jeho cena: priestorový hedonický model - Rehák, Štefan, 1974-
Vplyv polohy bytu v meste na jeho výslednú cenu. S využitím hedonických modelov cien boli zostrojené štyri modely, ktoré popisujú vplyv polohy bytu na jeho výslednú cenu rôznym spôsobom. Autor v prípade hedonických modelov zostrojil priestorový ekonometrický model, ktorý umožnil preskúmať aj význam lokálnych charakteristík, resp. vzájomný vplyv susediacich nehnuteľností na ich cenu.