Agentové systémy ako nástroj sociologického skúmania - Mathias, Marek
Priestor pre informačno-komunikačné technológie, ktoré predstavujú významný sociologický nástroj novej generácie a sú v tomto priestore schopné plniť evidenčné, exploračné a observačné funkcie. Modelovania a simulácie, ktorými môže sociológia využívať agentové systémy.