Daňový bonus a ukončenie štúdia - Matlovičová, Iveta
Daňový bonus predstavuje daňové zvýhodnenie, ktoré si daňovník môže uplatniť na každé vyživované dieťa žijúce s ním v domácnosti. Ide o príjem, ktorý je od dane oslobodený. Vyplatený daňový bonus znižuje daňovníkovi preddavok na daň, ak si nárok na daňový bonus uplatňuje mesačne alebo daň, ak si nárok na daňový bonus uplatňuje až po skončení zdaňovacieho obdobia.