Realitný cyklus na Slovensku a jeho špecifiká - Cár, Mikuláš
Prasknutie realitnej bubliny v polovici predchádzajúcej dekády bolo pravdepodobne najrazantnejšie v doterajšej histórii, čo spôsobilo značnú finančnú a aj celkovú ekonomickú nestabilitu v celosvetovom meradle. Táto skúsenosť dáva podnet na dôslednejšie analyzovanie fáz realitného cyklu v jednotlivých krajinách, hlavne príčin prehrievania trhu s bývaním a následného prudkého prepadu cien bývania, aby sa pripravili účinné preventívne opatrenia a predišlo sa tak opakovaniu podobných situácií.