Pôsobenie a činnosti Svetovej organizácie cestovného ruchu OSN - Wefersová, Jarmila
Svetová organizácia cestovného ruchu OSN (WTO) je jednou z medzinárodných organizácií. WTO vznikla v roku 1974, ale až v roku 2003 sa stala špecializovanou organizáciou OSN. Analýza systému, fungovania Svetovej organizácie cestovného ruchu a pôsobenie Slovenskej republiky v danej organizácii. K novým výzvam Svetovej organizácie cestovného ruchu patrí zmierňovanie chudoby vo svete prostredníctvom cestovného ruchu a uplatňovanie zásad Globálneho etického kódexu cestovného ruchu.