Čína – z fabriky sveta je globálny investor - Hradský, František
Ekonomické partnerstvo v posledných rokoch a dôvody rýchleho vzostupu Číny. Investvovanie čínskych firiem s cieľom získať nové technológie, know-how či európsku tradíciu. Posilnenie globálneho postavenia Číny a modernizácia historickej Hodvábnej cesty v rámci iniciatívy Hospodársky pás Hodvábnej cesty a Námorná hodvábna cesta v 21. storočí.