Koncept 'Ruského sveta' ako nástroj implementácie soft power v ruskej zahraničnej politike - Solík, Martin
Analýza potenciálu soft power v ruskom koncepte. Vznik a aktivity dvoch významných inštitúcií, ktoré boli vytvorené za účelom zvyšovania vplyvu ruskej soft power v postsovietskom regióne: Špeciálna sekcia prezidentskej administratívy Ruska s názvom Správa pre medziregionálne a kultúrne vzťahy so zahraničnými krajiny a Nadácia Ruského sveta. Soft power v zahraničnej politike štátu.