Peak Oil sa (ne) koná - Hradský, František
Aktuálny vývoj na ropných trhoch a cena ropy. Technologický pokrok, medzinárodná politika, štátne intervencie v prospech ekologizácie a zmeny správania spotrebiteľov. Nárast ťažby ropy a pozícia OPEC - Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (Organisation of the Petroleum Exporting Countries).