Odraz způsobu užití systému měření výkonnosti v podnikových finančních ukazatelích - Šiška, Ladislav
Meranie výkonnosti (Performance Measurement) sa ako relatívne samostatný vedný odbor začal vytvárať približne v 80. rokoch minulého storočia, kedy integroval tradične používané rozpočty s celým radom nefinančných vmeradiel. Najskôr sa pozornost sústredila na skúmanie oddelených skupín meradiel. Následne začali byť merítka zoskupované do celých systémov pre meranie výkonnosti, z ktorých najznámejšie je bezpochyby Balanced Scorecard (BSC).