Phillipsova křivka: případ USA a Japonska - Buryan, Šimon
Podľa W. Phillipsa existuje nepriamy vzťah mezi mierou inflácie a mierou nezamestnanosti. Vytvorenie dnešného konceptu Phillipsovej krivky. Vzťah medzi infláciou a nezamestnanosťou v Spojených štátoch amerických a Japonsku.