Udržateľný rozvoj v Európskej únii a na Slovensku v kontexte Európskej stratégie 2020 - Strelinger, Ján, 1964-
Problém nezamestnanosti mladej generácie. Boj proti chudobe a sociálnym rozdielom v rámci stratégie 2020. Nedostatok alebo obmedzený prístup k adekvátnej sociálnej ochrane, nedostatočný prístup k právam, zdrojom a službám, kam patrí aj právo na dôstojnú a adekvátnu prácu. Nerovnomerné rozdelenie bohatstva, prostriedkov a zdrojov na báze solidarity, práv a antidiskriminačných zákonov. Kľúčová úloha EÚ pri podpore a financovaní podporných vzdelávacích programov a pri podpore mladých aktívne sa zúčastňovať v integrácii na trhu práce.