Manažérske zručnosti a spôsobilosti v procese riadenia podniku - Jergová, Natália
Manažérske zručnosti a spôsobilosti niektorí autori nazývajú tiež manažérske kompetencie. Sú zaraďované medzi významný konkurenčný faktor podnikov. Dosiahnutá úroveň manažérskych zručností a spôsobilostí u manažérov determinuje potenciál ich uplatnenia v procese riadenia, čím zároveň determinuje aj úroveň zvládnutia procesu riadenia. Je nevyhnutné, aby manažérske zručnosti a spôsobilosti manažérov v podniku dosahovali určitú úroveň. Poblematika manažérskych zručností a spôsobilostí, predovšetkým ich definovanie, meranie a úloha v procese riadenia podniku.