Rozhodovanie v inovačnom procese - Dugas, Jaroslav, 1967-
Rozhodovacie metódy, a to či už verbálne – napríklad metóda scenára, grafické, alebo matematické, poskytujú rozhodovateľovi len malú orientáciu na prijatie rozhodnutia. A ani tie najpodrobnejšie metódy nemôžu rozhodovateľovi obsiahnuť všetky faktory, ktoré majú alebo budú mať vplyv na dosiahnutie vytýčeného cieľa. Práve preto je v tejto fáze nezastupiteľná úloha manažéra, jeho zručnosti, znalosti, predvídavosť, vodcovské schopnosti a ďalšie. Správny výber rozhodnutia teda musí vykonať manažér na príslušnej riadiacej úrovni, a to po zvážení všetkých výsledkov formálneho rozhodovacieho postupu, ktoré mu môžu poskytnúť východiskovú podporu na jeho rozhodnutie. Implementácia rozhodnutia, kontrola jeho plnenia, motivácia vykonávateľov, prípadné korekcie rozhodnutia a ďalšie činnosti, ktoré sú obsahom záverečných fáz rozhodovacieho procesu, sú súčasťou manažérskej práce pri riadení inovačného procesu.