'How do you Say "Stop that!" in Slovakian?': A8 Immigration and Scotland’s Race and Ethnic Diversity Narrative - Kailemia, Mwenda
Prípadová štúdia z južnej časti Glasgowa, ktorý zažíva problémy s antisociálnym správaním, najmä rómskej komunity zo Slovenska, ako výsledok náhlej zmeny v demografii, vyplývajúcej z imigrácie. Znepokojenie nad počtom imigrantov a ich vplyv na miestne služby potom, čo 8 krajín (Česká republika, Estónsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Slovensko a Slovinsko) vstúpilo do EÚ v roku 2004.