Ekonomická věda v konfrontaci se společenským vývojem prochází neuralgickým bodem - Daňhel, Jaroslav
Zlyhávanie klasickej ekonomickej paradigny v nových podmienkach svetového hospodárstva. Otázky existencie rovnováhy pre ekonomické stavy. Ambivalencia javov financializácie pre finančné trhy, najmä však pre bankový sektor.