National Initiatives to Improve Healthcare Outcomes: A Comparative Study of Health Delivery Systems in Slovakia and the United States - Curtis, Robert
Vplyv systémov zdravotnej starostlivosti v USA a na Slovensku na zdravie populácie. Porovnanie zdravotných výsledkov daných národov. Socioekonomické faktory zohrávajú dôležitejšiu úlohu pri určovaní výsledkov zdravia ľudí u oboch národov. Vzdelanie má väčší vplyv na zdravotné výsledky obyvateľstva, ako lepší prístup k zdravotnej starostlivosti, ktorú ponúka systém.