Zdaňovanie príjmov zo závislej činnosti v kontexte medzinárodných daňových vzťahov - Slivková, Dana
Článok poskytuje výklad v oblasti medzinárodného zdaňovania príjmov zo závislej činnosti. Vysvetľuje, ako sa aplikujú zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia, posudzuje určenie daňovej rezidencie rozhodujúcej pre stanovenie rozsahu daňovej povinnosti pri príjmoch zo závislej činnosti. Uvedenú problematiku ilustruje na praktických príkladoch.