Migrácia a ekonomika krajín ak majú prísť noví ľudia, tak radšej takí, ktorých potrebuje trh práce - Ochotnický, Pavol
Slovensko je pre kvalifikovaných migrantov pomerne atraktívne, no jeho celková absorpčná schopnosť je slabá. Všeobecné ekonomické vplyvy migrácie. Prinosy pre cieľovú krajinu.