Výkonnosť v zdravotníckych zariadeniach Slovenskej republiky a metódy jej merania - Krigovská, Andrea, 1988-
Slovenské zdravotnícke zariadenia, najmä nemocnice, sú považované za najslabší článok nášho systému zdravotníctva, pričom dlhodobým problémom je ich stratové hospodárenie, s čím úzko súvisí aj kvalita a efektívnosť poskytovaných služieb. Základnou otázkou teda je ako merať a hodnotiť výkonnosť, efektívnosť a kvalitu zdravotníckych zariadení.