Fixační prvky na bázi papíru - Vítek, Miloslav
Tovar uložený v obaloch je pri skladovaní a hlavne pri manipulácii a preprave vystavený rôznym vplyvom tlaku či nárazu. Obal tlaky a nárazy čiastočne tlmí, avšak je potrebná istá fixácia. Zaujímavé novinky v tejto oblasti: dizajn plast, schapopack, gatorpak, pac-king. Typy papierovej fixácie.