Komparácia účtovnej závierky vybraného podniku s účtovnou závierkou príspevkovej organizácie - Nižníková, Zuzana, 1986-
Neoddeliteľnou súčasťou práce účtovníkov je zostavenie účtovnej závierky. Účtovná závierka poskytuje verný a pravdivý obraz o skutočnostiach, ktoré sú predmetom účtovníctva a sú užitočné pre široký okruh používateľov pri ich rozhodovaní. Cieľom účtovnej závierky je poskytovať informácie o finančnej situácií, výnosnosti a peňažných tokoch daného podniku za bežné účtovné obdobie. Príklad Artforum spol. s r.o. a príspevkovej organizácie.