Rola aktuára v režime Solvency II - Páleš, Michal, 1984-
Význam aplikovanej matematiky v aktuárskych (poistno-matematických) vedách, a to najmä v kontexte s prácou aktuára, ktorá je v aktuálnej legislatíve SR upravená v rámci aktuárskej funkcie. Úloha aktuára v režime Solvency II. Aktuárska funkcia. Príprava na výkon povolania aktuára.