Harmonizácia daňovej legislatívy priamych daní v EÚ - Nižníková, Zuzana, 1986-
Harmonizácia priamyxch daní. Daňová konkurencia versus daňová harmonizácia. Daňová politika v podmienkach globalizácie. Zavedenie spoločného konsolidovaného základu dane (CCCRB). Porovnanie sadzieb daní v členských štátoch EÚ. Účinok harmonizácie základu dane právnických osôb v EÚ.