Did investors seeking short exposure move to the CDS market after the 2011 short-sale bans in European financial stocks? - Pereira da Silva, Paulo
Efekty zavedenia zákazu obchodovania s akciami európskych podnikov na trh swapov proti úverovému zlyhaniu (CDS) v EÚ (aug. 2011 - feb. 2012). Analýza vývoju rozpätia výnosnosti CDS v podnikoch so zákazom, bez zákazu a všetkých európskych akciových firmách. Efekty zákazu predaja na úročenie, výnosnosť CDS, úroveň transakčných nákladov a volatility.