Medicína smeruje k oprave génov a liečbe na mieru - Petková, Zuzana
Precision medicine (PMI) ako jedna z priorít amerického prezidenta B. Obamu. Využitie najnovších vedeckých poznatkov v oblasti genetiky, biológie ako aj informačných technológií. Sprístupnenie metódy na čítanie DNA. Molekulárni biológovia G. Minárik a T. Szemeš, ktorí sa zaoberajú novými prístupmi v diagnostike pacientov. Špecifický test umožňujúci zistiť Downon syndróm plodu. Veľká výzva vo výskume - onkogenetika.