Turecko sa obracia na východ - Pressburg, Adrian Peter
Prekvapivé postupy tureckého prezidenta. Nové ultimáta pre Európsku úniu - bezvízový styk a plné členstvo v EÚ do roku 2023. Zlepšenie vzťahov s Ruskou federáciou. Zhoršovanie vzťahov s Bruselom a Washingtonom. Nevydarený júlový puč proti tureckému prezidentovi. Ochota Turecka spolupracovať v zbrojárstve s Ruskom. Turecko naďalej spojencom v NATO a partnerom proti teroristickej organizácii Daíš.