Socioeconomic Aspects of the EU Competitiveness - Škorvagová, Simona
Sociálne systémy EÚ a ich viazanie na ekonomickú produktivitu a konkurencieschopnosť. Porovnanie členských krajín EÚ podľa vybraných pilierov Globálnej správy o konkurencieschopnosti s ich postavením v Indexe sociálneho kapitálu. Krajiny, bohaté na sociálny kapitál, sa vedia rýchlejšie zotaviť z finančnej krízy ako iné krajiny s nižšou úrovňou sociálneho kapitálu.