Teoretické východiská konceptu militantnej demokracie - Puškárová, Eva
Zrod konceptu militantnej demokracie. "Otec" konceptu militantnej demokracie. Carl Schmitt ako odporca liberálnej demokracie. Obranné stratégie demokracie podľa Capocciu. Pedazhurova imunitná demokracia. Extrémizmus ako súčasť konceptu militantnej demokracie. Európska únia ako strážca liberálnej demokracie podľa Müllera. Koncept militantnej demokracie v slovenských a českých podmienkach.