Ustanovlenije gosudarstvennych granic Čechoslovackoj respubliki pri jeje vozniknovenii posle Pervoj mirovoj vojny - Mráz, Stanislav
Problematika uzákonenia hraníc Československej republiky po 1. svetovej vojne, ktorú autori rozoberajú vychádzajúc z menej známych prác českých autorov a dokumentov archívu Ministerstva zahraničných vecí Československa. Mierové dohody, podľa ktorých sa usporiadali územia po rozpade Rakúsko-Uhorska.