Hranica je čím ďalej, tým menej zreteľná - Kris, Richard
Nemecký maloobchod mení svoj štýl. Supermarkety sa viac orientujú na bio a miestne výrobky a ponúkajú príjemnejšie prostredie. Ceny pritom stále držia nízko, aby prilákali zákazníkov. Hranica medzi klasickými a diskontnými predajňami je čím ďalej, tým menej zreteľná.