Zdaňovanie služieb daňou z pridanej hodnoty v roku 2016 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Pre správne uplatnenie dane z pridanej hodnoty je potrebné správne určiť miesto zdaniteľného obchodu. Daňová povinnosť vzniká potom v tom štáte, v ktorom je miesto zdaniteľného obchodu. Slovenskou daňou z pridanej hodnoty sa zdaňujú iba tie zdaniteľné obchody, ktoré majú miesto dodania na území SR a iba tie sa uvádzajú do daňového priznania podávaného v SR.