Príklad aplikácie metódy úplnej konsolidácie v samospráve - Brindzová, Zuzana
Najdokonalejšou metódou konsolidácie je metóda úplnej konsolidácie. Vychádza z fikcie ekonomickej jednotky a využíva sa pre materské a dcérske spoločnosti. Materskou účtovnou jednotkou v Slovenskej republike na úrovni samosprávy môže byť obec alebo vyšší územný celok. Ilustračný príklad.