Terorizmus v 21. storočí zmenil svoju tvár - Škvrnda, František
Atribúty terorizmu. Požiadavky teroristov. Udalosti 11. septembra 2001 v USA - medzníkom vo vývoji terorizmu. Krajiny, kde je najviac teroristických útokov. Nárast počtu útokov a ich obetí v Turecku v r. 2015. Pomerne úspešne si s terorizmom poradila Ruská federácia. Vzťah medzi terorizmom a organizovanou zločinnosťou. Súčasná migračná vlna do Európy má veľa prvkov organizovanej zločinnosti.