Téma rodinných firem lze studovat na VŠE v Praze - Hnilica, Jiří
V akademickom roku 2016/2017 sa na Vysokej škole ekonomickej v Prahe začína vyučovať voliteľný predmet Stratégia rodinných firiem. V r. 2017 sa má spustiť činnosť výskumného centra - Centrum pro strategické řízení rodinných firem. Inšpirácia zo sveta. Profil a ciele programu. Modely nástupníctva. Ukončenie štúdia štátnou záverečnou skúškou.