Ovčiarska ekonomika s rezervami - Lászlóová, Klaudia
Ovčiarska ekonomika na Slovensku v posledných desaťročiach stojí už iba na mliečnych výrobkoch, spracovateľská infraštruktúra pre vlnu zanikla. Vlna a mäso najčastejšie putujú do zahraničia a často sa v podobe predražených konzumných produktov vracajú späť. Zachovali sa závod Poľana v Lučenci a Pradiareň vlny JK v Novom meste nad Váhom. Ako fungujú dnes.