Predpoklady a podmienky reštrukturalizácie v štátnej správe - Kádárová, Jaroslava
Východiskom z kríz, prejavujúcich sa v štátnych organizáciách, je najčastejšie reštrukturalizácia, nakoľko zánik činností vo väčšine prípadov nie je možný. V rámci mikroekonomickej reštrukturalizácie dochádza k zmenám na úrovni podniku ako celku, alebo na úrovni jeho jednotlivých častí. Reštrukturalizácia znamená celkové preorganizovanie podniku a obnovenie všetkých jeho podnikateľských aktivít. Ide o proces zdrojového zabezpečenia, inovačných zmien pri tvorbe a vzájomnej harmonizácii štruktúr výrobného programu, výrobno-technickej základne, funkcionálnych a organizačných štruktúr, personálnych štruktúr a ďalších účelových štruktúr, s cieľom zabezpečiť účelné a účinné fungovanie reprodukčného procesu.