Spôsoby využitia obnoviteľných zdrojov energie z tuhého komunálneho odpadu - Szaryszová, Petra, 1984-
Nakladanie s prírodnými zdrojmi v krajinách Európskej únie a problém so zavedením princípu zodpovednosti výrobcu za svoje výrobky po skončení životnosti (producer responsibility). Hlavné kritéria každej odpadovej stratégie a ich uplatnenie v praxi.