Vliv regionálních vlád na pozice států v Radě EU: Ústavně-právní perspektiva - Dvořák, Pavel
Decentralizácia v členských štátoch ES/EÚ. Regionálne vlády pri tvorbe a obhajobe vládneho postoja v Rade EÚ. Regionálne vlády v komparatívnej perspektíve. Modely zapojenia vlád subštátnych jednotiek do formulácie postoja štátu. Modely zapojenia subštátnych jednotiek do reprezentácie vládneho stanoviska v Rade EÚ.