Vzťah národnej kultúry a vybraných funkcií manažmentu - Šajgalíková, Helena
História národov a jej prejavy v organizačnej kultúre a funkciách manažmentu. Základné funkcie manažmentu: organizovanie, plánovanie, vedenie ľudí, kontrola. Štyri kultúrne klastre v Európe - germánsky klaster (Nemecko), latinský klester (Francúzsko), severský klaster (Švédsko), anglosaský klaster (Veľká Británia). Prehľad manažérskych funkcií v súvislosti s jednotlivými štátmi.