Single resolution mechanism in bank`s sector - Kadlečíková, Oľga, 1973-
Projekt bankovej únie vznikol ako reakcia na finančnú krízu. Cieľom bankovej únie je dosiahnuť, aby bankovníctvo v Európe bolo prehľadnejšie, jednotné a bezpečnejšie. Jednotný mechanizmus riešenia krízových situácií sa začal realizovať v r. 2014.