Verejná správa a vládna finančná štatistika podľa systému ESA 2010 - Staríčková, Zuzana
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Charakteristika sektora verejnej správy a podstata vládnej finančnej štatistiky. Činnosti verejnej správy sú prezentované oddelene od zvyšku ekonomiky, pretože právomoci, motivácia a funkcie verejnej správy sú iné ako v prípade ostatných sektorov. Prezentácia ekonomických činností verejnej správy vo forme vládnej finančnej štatistiky predstavuje obvyklú postupnosť účtov spôsobom, ktorý je vhodnejší pre analytikov financií verejnej správy a tvorcov politiky.