Európske účty - Staríčková, Zuzana
Pokračovanie príspevku. Problematika európskych účtov. Proces európskej integrácie si vynútil zostavenie úplného súboru účtov, do ktorých sa premieta európska ekonomika ako celok a ktoré umožňujú lepšie analýzy a tvorbu politík na európskej úrovni. Európske účty sa vzťahujú na rovnaký súbor účtov a zakladajú sa na rovnakých konceptoch ako národné účty členských štátov. Charakteristické prvky európskych účtov, t. j. účtov Európskej únie a eurozóny.