Modrá ekonomika v Oceánii - Dziura, Boris, 1976-
Modrá ekonomika oceánov a morí ako alternatívna cesta rozvoja oblastí v Oceánii, ktoré sú ohrozené stúpajúcou hladinou svetových oceánov a zároveň patria medzi hospodársky slabo-výkonné svetové regióny. Akvakultúra a dôležitosť jej rozvoja pre úspešný hospodársky rozvoj nielen mikro-regiónov, ale aj celých štátov. Rastúci trend ako v produktivite tak aj v počte zamestnancov pracujúcich v danej oblasti.