Nezamestnanosť mladých - sú riešenia Európskej únie účinné? - Harakaľová, Ľubica, 1963-
V rámci stratégie Európa 2020 boli prijaté dokumenty, ktorých súčasťou sú opatrenia na znižovanie nezamestnanosti mladých ľudí v Európskej únii. Európska komisia schválila dve iniciatívy Mládež v pohybe a Nové zručnosti pre nové pracovné miesta. Analýza uplatňovania opatrení na úrovni EÚ pri znižovaní nezamestnanosti mladých vo vybraných členských štátoch. Opatrenia vybraných členských štátov na znižovanie nezamestnanosti mladých ľudí v rámci európskeho semestra a hodnotenia ich efektivity. Súčasťou diskusie je komparácia s demografickým vývojom v rámci EÚ.