Modeerscheinungen in der deutschen Sprache infolge der Veränderungen in der Gesellchaft - Kočišová, Zuzana, 1956-
Neustále zmeny v spoločnosti a ich vplyv na jazyk. Vplyvy, ktoré počas jednotlivých historických období formovali a obohacovali nemecký jazyk, od latinského cez francúzsky až po anglický a americký. Prenikanie anglicizmov do všetkých oblastí nemeckého jazyka. Vplyv moderných médií na súčasný jazyk, jazyková ekonómia.